Instrument
Födelse-
år
Uppväxt-
ort
Nuvarande
bostadsort
Började
spela
Första
band
Spelat i
andra
band
Favorit-
musik
Yrke
Jan
Svensson
Gitarr,
sång
1960
Malmö
Bjenberg,
Hörnefors
 1972
 Spinn-
rock,
Malmö
1975
Heavy
Lloyd,
Perikles,
Okej 
m fl
Rhythm´n´
blues
Musiker,
musiklärare,
kompositör
Esbjörn
Mörtzell
Trummor
1947
Uddevalla
Nordmaling
 1957
 Hitch-
hikers,
Uddevalla
1961
Siljablo,
Arno Gullberg,
Max
Blues Band,
Soulution
m fl
 Cream,
Miles Davis,
Stravinskij
m fl
Musikledare,
musiklärare
vid
Kommunala
musikskolan
Jan
Hofverberg
Basgitarr
1950
Umeå
Umeå
1961
The
Lightnings
,

Umeå 1961
Favorit-
orkestern,
Byske,
 Joe´s Combo,
m fl
Beatles,
Shadows
m fl

Lärare i
matte och
fysik vid
Komvux,
fotograf


 

Jan Svensson sjunger in Perikles hit
"Var ska vi sova inatt?" - 1982."Det bästa med Ford Cortina är att det är ett band med en fantastisk kommunikationsförmåga. Har jag en text och kan låten hyfsat själv är det aldrig några problem att spela låten, direkt, live. Även om gubbarna aldrig hört låten, får dom till den ändå. Sådant gör också att man ofta kan se oss storgarva på scenen, och höra kommentarer som: Vad var det för en låt?" 
Jan Svensson
Esbjörn Mörtzell spelar med Paul Lindbergs kvintett - 1984. 
Foto: Curt Bröms.


"Jag heter Esbjörn Mörtzell och spelar trummor i blues-rock-allt-möjligt-bandet Ford Cortina. Själv tycker jag det är roligt att spela i detta band därför att vi tillåter oss leka med musik. Att göra den på vårt eget sätt. Varför skall vi försöka göra som Elvis, Muddy Waters, Rolling Stones eller Jimi Hendrix gjorde? Det är ju redan gjort och går inte att upprepa. Dessutom tycker jag att mina bandkompisar är trevliga att samarbeta med. Jan och Janne har mycket erfarenheter av den musik vi spelar och har ett stort lager av låtar i sina minnen. En annan sak - publikkontakt är viktigt. Det upplever jag att vi lyckas skapa med detta band. Om du läser detta, önskar jag att du kommer och lyssnar på oss någon gång då vi spelar. Du kommer att få behållning av det."
Esbjörn Mörtzell

Jan Hofverberg spelar med Plusgrader - 1977.
Foto: Erik Amkoff.
"Det är ett privilegium att få spela med Jan och Esbjörn. Vilka musikanter! Dom skulle platsa i vilka berömda rock- och bluesband som helst. Varje spelning med Ford Cortina är ett äventyr. Vare sig vi spelar låtar från den egna repertoaren eller kör låtar på begäran, så vet man aldrig var det ska sluta. Lekfullhet och plötsliga infall gör att det aldrig blir slentrian. Spelglädjen finns alltid med - både vid repetitioner och vid spelningar inför publik."
Jan Hofverberg